No hay comentarios

ADEMA: la creativitat per ser gran

Pere Riutord Sbert
vicedegà d’Odontologia
de l’Escola Universitària ADEMA

Només un mes ha fet falta per a donar bones mostres de la creativitat de l’Escola Universitària ADEMA. Dia 24 d’agost celebrava en el Palau de Congressos de Palma la graduació de la primera promoció d’Odontologia, amb el testimoni de les facultats europees d’aquests estudis acompanyant l’entranyable acte. Dia 24 de setembre celebrava en el Museu d’Art Contemporani de Palma Es Baluard, la inauguració del nou grau universitari de Belles Arts. Dues fites històriques que marquen el destí d’ambdues carreres universitàries, que juntament amb el grau de Nutrició Humana i Dietètica i els cicles formatius de Formació Professional de grau superior donen bona mostra de el que és capaç de fer un projecte innovador.

Els testimonis de la nostra Comunitat són ben explícits, la Presidenta del Govern, el Batle de Palma y les autoritats universitàries ho celebren, expectants del futur que potser esdevindrà si la innovació continua. Soc testimoni d’aquest procés que he vist néixer fa ara set anys al formar part de la Comissió d’Elaboració i Disseny del primer grau, Odontologia, un projecte que molts veien impossible i que paulatinament han hagut d’admetre i fins i tot formar-hi part, vists els magnífics resultats en docència i investigació a hores d’ara modèlics i referents a universitats d’arreu del món, sobretot amb el que fa a simulació hàptica i hologràfica i a la internacionalització del seu equip docent.

Sabem que avui en dia la creativitat és del tot necessària i inclús imprescindible a qualsevol empresa o projecte que vulgui transmetre uns valors a la societat. Evidentment el grau de Belles Arts representa a la nostra Comunitat el valor més alt del què és la creativitat i cóm s’ha d’aplicar. Els missatges de les nostres autoritats polítiques i universitàries així ho han manifestat en els discursos de graduació i benvinguda dels nous estudis de grau de l’Escola Universitària ADEMA, un centre adscrit a la Universitat de les Illes Balears que amb molt bona disposició ha remarcat en els seus missatges la Vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, Yolanda González Cid. Una universitat, la nostra, que veu el bagatge d’un centre privat que augmenta la visibilitat local, nacional i internacional d’un centre innovador. Una ciutat, Palma, que el seu batle, José Hila Vargas, ha entès que aquesta diversificació de nous estudis de grau innovador transforma la nostra capitalitat en una ciutat universitària. En definitiva, un Govern que mitjançant la seva Presidenta, Francina Armengol Socías, ha tingut ben en compte a l’hora de posar en relleu el significat que a la nostra Comunitat representa la instauració d’uns nous estudis de grau, com ara Odontología, Nutrició Humana i Dietèica i Belles Arts, i el que representa per als nostres ciutadans. Potser falta anomenar la persona que hi ha al darrera i també al cap d’avant de tota aquesta història, Diego González Carrasco i el magnífic equip que ha sabut articular.

Publicaciones recientes

Publicaciones recientes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Menú

Por favor, ayúdanos a promocionar la salud.

Al hacer clic en cualquiera de estos botones nos ayudas promocionar la salud.