El Senyor Manonegra

Pere Riutord Sbert Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears

Pere Riutord Sbert
Acadèmic numerari
de la Reial Acadèmia
de Medicina de les
Illes Balears

Li deman permís, Sr. Manu Chao, per utilitzar una vegada més el nom de la seva influent banda “Mano Negra”. Ho dic perquè no s’ha fet esperar la confessió del “tapat” que intuïa a l’article homònim publicat fa uns dies a UH, en contra de la instauració d’una Facultat de Medicina a la Universitat de les Illes Balears.

Encara no m’ho puc creure, però a la roda de premsa que el senyor Manonegra va protagonitzar el passat divendres, es va taxar al Govern d’”obstinat” a favor de la Facultat de Medicina, i per extensió a totes les institucions que la recolzen públicament, és a dir, al Col·legi de Metges, a la Reial Acadèmia de Medicina, a l’Acadèmia Mèdica Balear, als Hospitals de Son Espases i Son Llàtzer, a l’IUNICS, a l’IdISPa, a la FISIB, a la Universitat de les Illes Balears, a la Conselleria de Salut i d’Educació, als altres hospitals públics i centres d’Atenció Primària, a la majoria de grups parlamentaris i, com a beneficiaris finals, a tots els ciutadans de les Illes Balears. Curiosament l’únic “no obstinat” és el senyor Manonegra, ell en contra del món.

Així i tot, si no s’instauren aquests estudis, es perdrà una oportunitat única per rebre inversions de l’Estat vers la investigació biomèdica, les quals es veuran del tot reduïdes, i en conseqüència l’IdISPa a ben segur desapareixerà a l’estar lligat a la futura Facultat de Medicina, un Institut que a hores d’ara produeix una important tasca de recerca mitjançant nombrosos projectes i assaigs clínics.

El nostres ciutadans es mereixen una atenció sanitària de qualitat, amb professionals ben formats, amb bons investigadors, donant una oportunitat als nostres estudiants que vulguin estudiar Medicina perquè es puguin formar a la nostra Universitat. La inversió que suposa la creació de la Facultat de Medicina serà rentable en tots els sentits, i el què és més important, assumible pel Govern al poder disposar d’infraestructures de la pròpia UIB i de la previsió que ja es va fer expressament a l’Hospital Universitari de Son Espases durant la seva execució.

Molt important seria també poder “reclamar” els valuosos investigadors mèdics i de ciències afins de les Illes Balears, que han hagut de traslladar-se a altres Comunitats i a països estrangers per manca d’unitats de nivell als nostres hospitals i serveis sanitaris.

És mal de creure, però la pertinença del “senyor Manonegra” a importants grups d’investigació sanitària i a òrgans universitaris rellevants, tots ells favorables a la creació de la Facultat de Medicina, no el fan solidari en tant noble causa, i a més vol imposar la seva solitària opinió a un Govern del que no hi forma part però que el té com a ostatge, un vertader espectacle anomenat “acords per a la governabilitat de les Illes Balears”, protagonitzat per individus de Podemos. Aquesta governabilitat hipotecada i ridícula serà difícil de suportar.

Ja tenim idò l’insurgent del Consell Social de la UIB, el divergent del FISIB i el protagonista de Podemos, tal com intuíem en l’article d’opinió de l’altre dia publicat a UH, i exculpam per tant als benèvols sospitosos del dissimulat “si” a favor dels estudis de Medicina, encara que algun d’ells s’alegrarà d’aquest despropòsit, beneficiant-se de la confessió del senyor “Manonegra” i poder continuar així amb un còmode anonimat.

Crec que no hem de perdre temps i les institucions mèdiques de les Illes Balears han d’ajuntar esforços per manifestar-se a l’opinió pública i traslladar al Govern la tolerància zero a vets d’aquesta índole en contra del progrés. Potser encara hi ha temps fins dia 17 per doblegar aquesta incongruència.

Al senyor Manonegra no li interessa la Facultat de Medicina i l’avanç en tot el que pot representar i no crec que sigui en defensa dels ciutadans, més bé al contrari.

Això és el que passa a la nostra Comunitat, això és el que no ha de passar a l’Estat, ningú vol imposicions absurdes en contra de la concòrdia. Els nostres estudiants que vulguin optar als estudis de Medicina a les Illes Balears, únicament podran fer el Bachiller.

Publicaciones recientes
local_offerEtiquetas: ,

Publicaciones recientes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Menú

Por favor, ayúdanos a promocionar la salud.

Al hacer clic en cualquiera de estos botones nos ayudas promocionar la salud.