No hay comentarios

Homenatge al Dr. Javier Cortés per la lluita incansable contra el càncer

Juli Fuster
Metge de família

Fa pocs dies vaig tenir la fortuna d’assistir a un concert de piano a càrrec del prestigiós pianista alemany Matthias Kirschnereit organitzat a les bodegues Macià Batlle a benefici de l’associació d’amics de la infància i en el que es va aprofitar per retre un emotiu i merescut homenatge al Dr. Javier Cortés Bordoy, varen participar també els violinistes Nina Heidenreich i Francisco Fullana.

Doctor en Medicina, membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, especialitzat en ginecologia i obstetrícia, expert en citologia de cèrvix i en el paper patogen del Virus del papil·loma Humà en el desenvolupament del càncer de cèrvix, la qual cosa li ha representat múltiples reconeixements nacionals i internacionals, medalla d’honor de la Societat Espanyola de Ginecologia, Fellow of the International Academy of Citoloy, mebre de la European Task Force of Women Against Cervical Cancer (WACC), Cervical Cancer Education Coalition and Support to Affected Women i membre també de l’Executive Board of EUROGINi la European Cervical Cancer Association (ECCA), premi Ramon Llull atorgat pel Govern de les Illes Balears l’any 2020, entre d’altres.

Si el seu currículum ja diu molt de la seva trajectòria, és en la seva activitat com a President de la junta de les Balears de l’Associació espanyola contra el Càncer, càrrec que va ostentar entre el 2016 i 2021, on podem distingir el seu gran esforç per combatre aquesta malaltia. Incansable a l’hora d’investigar i proposar a les autoritats mesures contra aquesta malaltia en benefici dels múltiples afectats i afectades: pla de detecció universal contra el càncer de cèrvix, lluita contra l’hàbit de fumar, contra el virus del papil·loma humà, contra el càncer de còlon i de pulmó entre d’altres.

Incansable també a l’hora d’incrementar les prestacions que desenvolupa l’Associació per les persones que ja pateixen un càncer. I tota aquesta activitat desenvolupada sempre cercant el consens entre els diferents implicats, allunyant l’activitat de l’associació de qualsevol ingerència de cap tipus, sempre cercant la manera científica de convèncer a tots els que l’han rodejat.

Se’ns dubta aquesta manera d’actuar té relació amb l’altra virtut del Dr. Cortés que volia destacar, la seva qualitat humana. Segur que els seus pares, D. Lamberto Cortés «Avespa», periodista, pioner de ràdio Mallorca, cadena SER, i la seva mare, Maria Bordoy «Donya Maria de la Creu Roja» varen tenir molt a veure amb aquesta manera de ser, bona persona, cordial, culte, elegant, preocupat sempre per l’avanç científic, sempre tractant d’ajudar als altres, amic dels seus amics, persona en la qual confiar. Benvingut, per tant, aquest homenatge i he de dir que em sent totalment afortunat d’haver pogut estar present, ja que en Javier Cortés és un exemple per tots.

Publicaciones recientes
local_offerEtiquetas:

Publicaciones recientes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Menú

Por favor, ayúdanos a promocionar la salud.

Al hacer clic en cualquiera de estos botones nos ayudas promocionar la salud.