Francina, Presidenta del Congrés dels Diputats

Juli Fuster
Metge CS Teresa Piqué Son Pisà
President Secció Gestió Illes Balears, Acadèmia de Ciències Mèdiques

Espanya és un país plural, on conviuen persones de diferents cultures, que parlen diferents idiomes, que tenen diferents costums, en definitiva diverses nacionalitats, agrupades sobre aquest espai comú, del que la majoria ens sentim orgullosos, com hem demostrat recentment amb la conquesta de la copa femenina de futbol mundial per part de la selecció espanyola. I el Congrés dels Diputats Espanyol no és més que el reflex d’aquesta pluralitat, on cada diputat o grups de diputats, respon a la voluntat popular de les persones que els han votat, de totes les Comunitats Autònomes. És imprescindible, per tant, que qui vulgui governar l’Estat Espanyol, sigui capaç de construir una majoria que tingui en compte totes aquestes sensibilitats expressades en els vots de la població. El pacte no és amb un o un altre dirigent polític com a vegades i mal intencionadament se’ns vol fer creure. Ho és amb un bon grapat d’espanyols que han votat en aquella opció política en concret i totes les que estan representades en el Congrés dels Diputats Espanyol són absolutament lícites i legals.

Si una persona política, és capaç de crear el marc d’enteniment necessari en aquest complex Congrés dels Diputats Espanyol, aquesta és sense cap dubta Francina Armengol. Ella ha liderat a les nostres Illes un Govern de coalició, durant vuit anys, sempre cercant el diàleg i el consens, no només amb els partits polítics amb els quals ha pactat, sinó també amb la societat civil representada per sindicats, empresaris, associacions de tot tipus, en definitiva amb el poble, sempre disposada a escoltar, a parlar, a tractar de trobar una solució al problema plantejat. I el fruit d’aquests anys, tot i haver passat una pandèmia i una guerra europea, no pot ser millor. Pràcticament, sense atur, creant riquesa, retornant drets perduts a la població. I si parlem de l’àrea de salut, seria molt llarga la llista d’èxits aconseguits en aquests vuit anys, però destacaré la seva valentia per prioritzar la salut per damunt de molts altres aspectes. Aquest fet fàcilment demostrable amb l’increment de pressupost destinat a salut en aquests darrers vuit anys, que ha crescut més del 80% i això representa més professionals, més drets, més inversions, més tecnologia, més salut mental. Però sobretot es va demostrar durant la pandèmia prioritzant la salut i els serveis sanitaris, limitant de manera notable qualsevol altra activitat, sempre per protegir la nostra població, el que ens va permetre ser de les Comunitats Autònomes amb menor taxa de mortalitat de tot l’estat espanyol.

Francina Armengol és una persona treballadora, compromesa, dialogant, amb forts ideals i principis sempre de millora social, que estima la nostra terra i cultura i creu que és possible conviure amb harmonia entre les diferents sensibilitats de l’estat espanyol. Es deixarà la pell en aquesta enorme tasca i segur que ben aviat veurem els seus fruits. Serà una gran Presidenta.

Publicaciones recientes
local_offerEtiquetas:

Publicaciones recientes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Menú

Por favor, ayúdanos a promocionar la salud.

Al hacer clic en cualquiera de estos botones nos ayudas promocionar la salud.