Agraïments

Juli Fuster
Metge de família

En el meu darrer article feia un reconeixement a tota una sèrie de professionals que amb el seu esforç i il·lusió, han incrementat de manera notable la capacitat resolutiva del nostre sistema sanitari. Són temps de canvis en els equips directius. Alguns membres de l’equip anterior de l’Ibsalut que vaig tenir l’honor de dirigir durant set anys continuaran, però molts altres estan sent rellevants aquests dies.

Són equips de persones que han treballat intensament per millorar els nostres serveis sanitaris, que s’han deixat la pell en aquesta labor, especialment en aquesta època de covid, malaltia desconeguda fins fa molt poc i totalment inesperada. A tots ells un reconeixement molt especial i una gratitud immensa.

Però avui vull fer un reconeixement molt especial a persones que normalment no estan en primera línia, però que sense el seu treball el sistema sanitari no podria funcionar. I especialment vull fer un reconeixement molt especial a tots els que m’han acompanyat aquests anys a l’Ibsalut i entre ells vull destacar a Manuel Palomino. Si hi ha hagut una persona entregada i sempre disposada a treballar per millorar els nostres serveis sanitaris, aquesta ha estat en Manuel. Ell amb tot l’equip de gestió, va ser el responsable de què fóssim la segona CCAA de tot l’estat en rebre material sanitari de protecció pels nostres professionals i ciutadans, quan aquests començaven a minvar. Varen ser moltes hores de no dormir, el mateix Manuel, na Mar Rosselló, entre d’altres, perquè es comprava directament a la Xina, per tant, en horari nostre nocturn. Varen haver d’aprendre a comprar directament (els proveïdors habituals no servien material), a noliejar avions, a auditar el material a la mateixa Xina, entre moltes altres tasques. Ell va ser el responsable de què arribéssim a acords per disposar d’hotels a totes les Illes, tant per professionals com per pacients, quan es va considerar necessari. Ell va ser el responsable perquè es creés en temps rècord un vertader sistema de control de passatgers a ports i aeroports de totes les Illes, quan es va decidir que s’havien de controlar per assegurar que el virus no s’estengués entre la nostra població. Igualment, ell va ser el responsable, també en temps rècord, per descomptat, d’instal·lar al palau de congressos de Palma una autèntica UCI per si era necessària i de l’adaptació dels hotels per rebre pacients i acollir malalts, de reformar i instal·lar els pavellons que vàrem conèixer com vacuno dromos, entre moltes altres coses.

He volgut citar tots aquests aspectes, perquè precisament no formen part de la feina habitual d’un equip de gestió d’un servei de salut, però en Manuel les va liderar, sense escatimar un sol esforç, només robant temps personal o de la seva família i ho va fer sense deixar en cap moment la feina diària del servei de salut, que no és poc, i sense deixar d’impulsar els múltiples projectes que vàrem anar desenvolupant. Per tot això i molt més. Moltíssimes gràcies, Manuel Palomino.

Publicaciones recientes
local_offerEtiquetas:

Publicaciones recientes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Menú

Por favor, ayúdanos a promocionar la salud.

Al hacer clic en cualquiera de estos botones nos ayudas promocionar la salud.